fredag den 20. august 2021

20.08 Ekskursion til Glad Zoo

I dag var vi en tur i Glad Zoo som ligger i Lintrup.

Glad Zoo er en del af Glad Fonden, som er en af Danmarks største socialøkonomiske virksomheder hvor handicappede er inkluderet i det daglige arbejde som at passe dyrene, holde arealet i stand og vise gæsterne omkring. Her kan de få følelsen af at være en del af selskabet, ved at starte med en lille opgave som kan vokse lige efter egne behov og færdigheder.

Vi fik en to timers “special rundvisning” hvor Dennis fortalte om hvordan dagligdagen foregår i zooen og selvfølgelig dyrene, men også hvordan de udarbejder deres ideer om at lave zooen til en større attraktion for at lokke gæster. De har åbent fra enden af marts til enden af oktober, hvor der kommer ca. 30.000 gæster og det skulle gerne blive mere.


Her er masser af muligheder for børn at lære de forskellige dyr at kende. Nogle af dyrene må røres og kæles. Samtidig kan børnene tilfredsstille trangen til at lege på forskellige steder i zooen. Fra hoppepuder, svævebane og masser af forskellige klatretårne, til en stor sandkasse fyldt med biler, kraner og lastbiler.


Hos kænguruerne er der f.eks. et stort skilt, som som viser en kænguru, hvorpå der står - ‘en kænguru kan hoppe 5 meter med et hop - hvor langt kan du hoppe?’

Ved siden af er der en bane hvor børn selv kan prøve at tage et hop og se hvor langt de når. I baggrunden ses de to Emu brødre som var meget fjollet da vi kom i deres hegn.


Hos Alpakaerne vil der i næste sæson blive mulighed for at spytte så langt man kan nå (når coronatiden er overstået) for at sammenligne det med Alpakaernes spytteevne. Her står et stort alpaka lavet af plastik/pap som skal være målet.

Efterfølgende viser vi et par af de dyr vi har set idag.

Antiloper og påfugl



Angolaturako

 

Los

 

Æsel


Sumpbæver


Emu


Kakadu                                                 


Næsebjørn

 

Brahmahøns


Zebus


Hulepindsvin

 

asiatiske vildhunde



og mange andre dyr som:

Rødhalset kænguru, blågul ara, latterfugl,

hvidhåndet gibbon, kattalemur, svensk minigris,

alpakas og mange flere.


Et “highlight” af besøget var tropehuset, hvor vi selv måtte holde på en slange. I det her tilfælde er det en pyton.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Udviklingsprojekt opgave 1

Ved vores forbesøg på Engelsby børne- og ungdomshus fik vi en rundvisning i institutionen. Den største undren der opstod hos os var, at der...