I dag stod et besøg af Gram lergrav - Palæontologi på skemaet, hvor vi både skulle besøge museet men også ned i lergraven for at finde fossiler.
Kl. 10 mødtes vi foran museet og efter en lille velkomst gik vi ind for at lytte til Asbjørns vise ord. Asbjørn er museumsformidler og har et enormt kendskab han gerne giver videre.
Vi så på diverse fund fra lergraven og fik en god introduktion til emnet, samt et lille overblik over Danmark for 10 millioner år siden.
Asbjørn havde også forberedt en lille øvelse til os og vi fik en snak om de forskellige slags dyr man kan finde i graven.
Efter en kort pause var det nu tid at komme ned i graven og vi gik ud for at hente redskaberne, hvor vi fik uventet besøg af en moskusbuk ( her på Asbjørn hånd).
Efter at have fået et godt billede af bukken, gik vi ned til graven.
Ved indgangen til lergraven var der opslagstavler med yderligere informationer om mulige fund.
Nu kunne skattejagten begynde.
Alle er ivrige om at finde fossiler.
Efter ca en time, som føltes som et kvarter, kiggede vi på vores fund. Birte havde fundet et sneglehus af en Aquilofusus distinctus på ca 2 cm, samt flere muslingeskaller og ormegange, og endda en øresten.
Jeg var så heldig at finde et, dog meget lille men velholdt, sneglehus af en Gemmula Annae.
Da vi var tilbage ved museet og i gang med at rense gummistøvlerne og grejet, gjorde Asbjørn os opmærksom på nogle firben som sad på en sten i nærheden.
Det var en super dejlig ekskursion, med masser af ny indtryk, viden og lyst til fordybelse.
En oplevelse vi nok fremtidig gerne vil dele med skolebørnene.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar