09.08.2021
Det er den første dag efter sommerferien og ‘vildt mad’ står på skemaet. Oprindeligt var det tiltænkt, at vi skulle tilberede vildt, snitte i frisk træ og afprøve forskellige teknikker til primitiv ildslagning, men da det regnede hele dagen blev snitte og ildslagning droppet og vi havde fokus på fasanen.
Der var én fasan til hver studiegruppe og efter en introduktion til dyret så vi en video om flåning og partering af fuglen, hvorefter vi selv skulle gå i gang.
Vi var begge ikke særlig vilde med denne opgave, men vi tog os sammen og i teamwork klarede vi opgaver ret hurtigt.
Efter vi havde skåret fødder, vinger og hovedet af, flåede vi fasanen og fjernede indvoldene.
Kråsen og dens indhold kiggede vi nærmere på og kunne se korn, sten og andre ting fasanen havde spist.
Mens Carmen var i gang med at lave fasanen klar til tilberedningen, skrællede Birte kartofler, skar selleri og vindruer.
Dagens opskrift:
Kartofler og selleri blev kogt i en stor gryde på bålkomfuret. Fasanen blev paneret med æg og mandler, peber og salt og stegt i en trangia. Efter et minut stegetid på hver side blev der hældt fløde på over- og underlår, vindruer lagt ind i gryden og det skulle så koge i 10 min. Herefter blev brystet lagt med ind og kogt/stegt videre i ca 4-5 minutter.
Da alt var færdigt nød holdet maden. Til sidst hjalp alle med at få ryddet og vasket op og få tingene på plads igen.
Det var en spændende men næsten grænseoverskridende erfaring for os, at flå og partere en fugl, ikke sidst da vi begge ikke spiser meget kød.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar