mandag den 16. august 2021

16.08.21 Plantehold uge 26-31 sommerferien





Uge 26: Det er den første uge sommerferie og potteplanterne er flyttet til vores biotop i Jarplund.


Eksperiment 2: Ærterne udvikler sig prægtigt og ligeledes hurtigt i såvel jord og sand, som også på vat. Der er dog kommet endnu mere mug i potterne rundt om planterne.




Eksperiment 3: Planterne har åbenlyst ikke kommet sig fra den ekstra sjat vand de fik i uge 23, der sker ingenting i potterne.







Uge 27:


Eksperiment 2: Ærterne begynder at hænge lidt, selvom betingelserne er de sammen som før.




Eksperiment 1:

I modsætning til højbedet vokser persillen i potten rigtig godt. Ligeledes vokser rucolaen her også fint. Hos ærterne er der kun kommet en plante op (vi havde sået 5).





Uge 28: I denne uge var det vores opgave at vande højbedene og vi var meget overrasket over forandringen i bedene siden vores sidste besøg. Hvor vi før sommerferien kun kunne se små fine planter spire frem i højbedene, var bedene nu dækket af grønt.

Vores squash er vokset rigtig godt. Ligesom rucolaen, dild og ærterne er det hele blevet rigtig stor og tager hele pladsen i bedet. Vi kan hverken se gulerødder, lavender, salat eller purløg. Lidt persille vokser i kanten af bedet.

Ærteblomster er også startet med at vokse (som kan ses nede på billedet helt til venstre).





Uge 30:

I løbet af de sidste 2 uger er der sket en del i højbedet. En squash var næsten klar til at blive høstet. Planterne i potterne har ikke forandret sig siden uge 27.




Der hvor vi egentlig havde sået lavender, kom en stor kamille plante og ærterne var også klar til at blive høstet.


Her kan persillen ses under squash planten og lidt græs. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Udviklingsprojekt opgave 1

Ved vores forbesøg på Engelsby børne- og ungdomshus fik vi en rundvisning i institutionen. Den største undren der opstod hos os var, at der...